BESØKSADRESSE:

Vestre Karmøyveg 569, 4274 STOL
Telefon 91102186

Åpningstider:
Mandag: 14.00 - 20.00
Tirsdag: 14.00 - 20.00
Onsdag: Stengt
Torsdag: 14.00 - 20.00
Fredag: 14.00 - 20.00
Lørdag: 12.00 - 17.00
Søndag: Stengt

MAILADR: bruktoggront@gmail.com

tirsdag 4. januar 2011

Godt nytt år!

I morgen kl 14.00 åpner vi dørene for første gang i 2011, og som alltid håper vi mange tar turen. De observante ser at vi åpner litt senere enn i høst, og det vil vi nok fortsette med til det blir litt varmere i været. I påvente av at jeg rekker å ta noen nye bilder (det er ikke akkurat så mye lys å skryte av, vinterdagene er ikke skapt for god fotografering) med stativ, så åpner jeg det nye året med en liten kavalkade over ting vi har hatt i butikken i året som gikk. Vi begynner med desember og ser oss bakover.

Desember var mørk og kald, og da er det alltid koselig med litt levende lys.


Det er koselig å pynte ute også. Bare et par dager etter at dette bildet ble tatt, kom snøen og dekket det hele med et rent, hvitt teppe. Det ble hvit jul i år som i fjor. Jeg synes det er deilig!
...så lenge man kan kose seg inne iallefall. Her er litt fint pynt til badet eller toalettbordet.

Jeg malte mange (!) tallerkenhyller i fjor. Denne i blått var en av de første vi laget, og den ble brukt til utstilling både på Åkra og da vi flyttet til Langåker. Da den ble solgt (to stk i denne fargen på to dager), og den ble med hjem for å pakkes, prøvde jeg den ut på veggen i kjøkkenet. Jeg vurderer sterkt å lage en i denne utførelsen og fargen til meg selv. Men som man sier: "... skomakerens barn går uten sko...", så vi får se når det blir. Kundene først!

Gamle dukkevogner har vært populært i året som gikk. Vi har solg flere i forskjellige varianter. De står ikke lenge i butikken, for å si det sånn.

Små møbler som skap, kommoder og stoler er lette og plassere, og lette å selge. Vi tar hele tiden inn det vi kan av f.eks rokokkostoler. Akkurat denne er helmalt, men vi trekker om også. Holder på med en nå i gråbeige treverk som jeg tror skal få sort trekk. Den blir fin!

Den lille havfruen i en behagelig grønnfarge. Havfruen er solgt, men vi har flere globuser.

Små skap og kommoder klarer vi ikke å skaffe nok av. De får så vidt komme inn i butikken før de sendes ut igjen. Piketittere er også populære. Romantikk i det store og hele, det er det som selger. Det og Røffe, slitte ting med patina.

Slike vekter er flotte til å plassere ting på, lage flotte stilleben. Denne har flott dekor med løver og gallionsfigurer i grønt og gull. Jeg ville hatt den slik, men blir også flott malt i en passende farge...

Enda et lite skap, også dette solgt, telefon fra tidlig 1900-tall, veldig dekorativ. (...beklager, men den er også solgt)

I september var det noen fine sensommerdager, og da benyttet jeg meg av å stå ute og male møbler og tallerkenhyller, og pyntet litt med diverse gammelt som skulle i butikken. Liker veldig godt lysestaker med patina, og helst mange ulike i grupper.

Syskrin har vi solgt mange av i året som gikk, og personlig synes jeg dette var det aller vakreste. Nydelig farge, og flotte detaljer. Nattbordet har vi fortsatt, det står i kø for å males. Jeg har rett og slett ikke nok timer i døgnet til å få malt alt jeg ønsker. Det går mest i tallerkenhyller, som har tatt av på et helt annet plan enn jeg trodde det ville. Det skulle være en lite bi-geskjeft, og nå tar det nesten over all fritid... Ikke at jeg klager, hadde jo vært værre om vi ikke solgte noe.

Et av de møblene jeg HAR fått tid til å pusse opp. Kunden hadde knotter selv, så jeg malte det etter ønske og pusset det ned slik at den svarte grunnfargen viste gjennom.

Nydelig Howard stol vi fikk tak i i sommer, flankert av et av mange nyrokokkobord jeg har malt de siste månedene. Igjen; deilig å stå ute og male når været tillater det. Drømmer om en lang og mild sommer i 2011.

Puter, pledd, bokser, fargerike detaljer som viser igjen i et interiør. Kommer mer og mer!

Nymalt og strøkent mot røft og malingslitt. Kontraster gir et spennende interiør.

Vinyldekor kan brukes på så mangt. Et ordinært, brunt lampebord blir litt mer "chic" med litt ny maling og en dæsj "love"!

Nydelig vårlig kopp med fat og asjett. En av mange små kopper vi hadde i butikken i fjor. Fine til kaffe, men også til å plante en løk i; hva med en perlebloms eller krokus nå som våren nærmer seg?

Speil og rammer, fine til mangt. De kan stå tomme, fylles med bilder, brukes til oppslagstavler, fat, krittavler. Her er det bare fantasien som setter grenser, og snart skal jeg legge inn bilder av andre idéer.

Gamle klær, broderier og hekleduker hadde vi mye av, de er dekorative alene, eller i grupper fint dandert på møbler, i kurver, eller som her, i en gammel hatteeske. De fyker forresten også ut.

Et søtt lite dukkeservise i en gammel, men nymalt hylle.

Vi selger brukte ting, men ikke alt er så veldig gammelt. Det hender vi får inn ting som ikke har rukket å få av etiketten en gang. Akkurat nå har vi f.eks en flott lysekrone med hvite prismer som aldri har vært brukt.

Ja, tallerkenhyllene er fine å lage utstillinger av det som er til salgs på, det være seg tallerkener, bilder eller bøker. Denne har rommet mangt i de 4 mnd vi hadde den. Den er solgt, og da den først solgte, så ble det bestilt to på to dager. Den siste er nesten klar og sendes om et par dager til sin nye eier. Det er deilig å se en annen farge enn bare hvitt nå. Jeg har malt hvitt på nesten alle hyllene, så jeg er nesten snøblind! Men maler selvfølgelig akkurat den fargen kunden ønsker seg... ;-)

Mandelkverner, ja, dem går det også mange av. Vi har hatt mange, og ikke to har hatt samme design. Nesten så man får lyst til å samle på dem!

Søt barnekommode i en nydelig farge. Jeg hadde akkurat malt en liten barnestol i turkis da vi fikk inn denne, og til min forundring var fargen nøyaktig lik. Så hun hadde rett, hun som var innom og fikk fargekoden til den "gamle" turkise fargen. Vi hadde storfint besøk av en skjønn tibetansk spaniel og hun stod (satt) gladelig modell for å vise str på kommoden.

En liten hylle til kjøkkenhåndkleet i samme fine turkis som kommoden over. Denne fargen har vi malt mye med, og den var veldig populær i fjor. Den og en annen gammel farge jeg fant på en krakk, en grønn som i etterkant dukket opp i mang en interiørbutikk.

Grovt treverk mot snirkler. Fint med kontraster!

Mer heklede og håndbroderte, gamle kunstverk.

Telys var fast på alle hyller, vi hadde ikke strøm! Det skal det bli endring på når vi flytter tilbake, gulvet er hugget opp, vi skal få både varme i gulv og lys i taket. Luksus!!

Siste bilde denne gang får bli av en av de første tingene jeg pusset opp, en piketitter fra Ikea. Den var i ordinær, syrebeiset furu, og ble en nydelig chic dekorasjon.


Og så alle sammen; velkommen innom i morgen, torsdag og lørdag fra 14-18. Vi har fått inn masse nytt, og de som kommer først, har størst sjans til å få med seg noen riktige godbiter hjem. Husk at vi kan male om hvis det er noe du ønsker som har "feil farge" og du ikke har lyst til å gjøre det selv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du tar deg tid til å sende meg en hyggelig kommentar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...