BESØKSADRESSE:

Vestre Karmøyveg 569, 4274 STOL
Telefon 91102186

Åpningstider:
Mandag: 14.00 - 20.00
Tirsdag: 14.00 - 20.00
Onsdag: Stengt
Torsdag: 14.00 - 20.00
Fredag: 14.00 - 20.00
Lørdag: 12.00 - 17.00
Søndag: Stengt

MAILADR: bruktoggront@gmail.com

søndag 1. mai 2011

Kjole med slep, men ingen prinsesse...

Tiden går fort og nå er det allerede gått noen uker siden jeg laget et innlegg sist. Dagene bare flyr.
Siden sist har vi hatt oss en tur til London, hvor vi fra Madame Tussauds overvar vielsen mellom Prins William og Kate - eller skal vi si Catherine - Middelton, som selv om hun giftet seg med en vaskekte prins, altså ikke fikk prinsessetittel. 


Hun ble Duchess, som er den høyete tittelen etter Queen og Princess i Storbrittannia, og ranker like høyt som Duke. Titler og den kongelige rekkefølgen er veldig viktig for det britiske folk, skal vi tro spalteplassen dette fikk både før og etter bryllupet. "Vil Kate bli prinsesse?" og "Kate blir prinsesse i våre hjerter, selv om hun ikke får tittelen". Prinsesse visste de nok hun ikke ville bli, for da hadde hun kommet forbi Camilla på den royale "hakkelisten" som den så ofte ble omtalt som i avisene. Hun fikk også to andre titler, og er nå i tillegg til sin høyeste tittel Catherine her Royal Highness the Duchess of Cambridge også er Countess of Strathearn og Baroness Carrickfergus... Prinsesse blir hun først når William blir Prince of Wales, altså når Prins Charles blir konge (evt sier fra seg tronen eller dør) og Camilla blir Princess Consort, evt Queen Consort. Men det siste er det stor motstand mot hos folket. De fleste ser fortsatt på Camilla som kvinnen som ødela ekteskapet til den elskede Prinsesse Diana (som altså ble Prinsesse da hun giftet seg, noe Camilla "sa fra seg" da hun giftet seg med samme prins).
 
To timer etter vielsen, kom den første avisen med bryllupsbildene ut.


og en times tid etter THE KISS, kom de reviderte utgavene, hvor det stort sett var forsiden som var revidert, resten nesten nøyaktig det samme... Jeg har et par utgaver av disse avisene, dersom noen er interessert...


William er nå, som det står i de Britiske avisene bare HRH Prince William of Wales, og Catherine ingen prinsesse, selv om hun nok kommer til å bli "Princess Kate" på folkemunne og i media. The Sunday Telegraph kom også med en artikkel hvor det stod at Prins William, selv om han var beæret over den nye tittelen, gjerne fortsatt ville bli kalt Prins, og at hans kjære skulle være Prinsesse Catherine.Ganske kontroversielt med en slik uttallelse fra en arveprins, siden han taler Dronningen imot, og at han ønsker at sin kone skal ranke høyere enn sin stemor, noe som er uhørt, og dessuten ble Sophie nektet prinsessetittel da hun giftet seg med Prins Edward. Men William pleier visstnok å få det som han vil, så tiden vil vise.


De hadde det travelt i Englands tabloidaviser og -magasiner forrige helg. Så travelt at en av søndagens TO utgaver av HELLO! magazine, hadde glemt å forandre datoen på sin neste utgave, som sikkert ble hasteutgitt 01. mai istedenfor å vente over en uke etter bryllupet. Vi kjøpte den den 01.mai, men den er merket 09.mai...
Den originale 01.mai utgaven har titler som Kates siste dager som singel, og Hvordan blir brudekjolen og håret? Hvilken tittel får hun osv...


 I "09.mai-utgaven" er alt dette omtalt, altså hvordan det ble til slutt; vielsen, kysset, kjolen, gjestene, bilen, sammenligning av alle de kongelige brudekjolene gjennom tidene, ja det meste......OG PIPPA. Søsteren til Catherine er nesten blitt kongelig, og det ble spekulert i om kanskje det var noe på gang mellom henne og Prins Harry. MEN det stod aldri noe slikt som i SE og HØR; at Catherine har bedt henne holde seg borte fra Harry! Pippa er i et forhold, og jeg tror neppe SE og HØR vet noe mer enn andre, de legger bare så uendelig mye mer i sine overskrifter.


 Nå ble jeg visst veldig tabloid her, men jeg synes jo det er litt spennende jeg, da, men all denne pomp og prakt det Britiske kongehuset fortsatt har, og med sin adel og titler osv. 
(glad vi ikke har samme klassesystem i Norge, men spennende å overvære)


Så får vi bare håpe at Prince William og "Princess" Catherine blir lykkelige alle sine dager. Gratulerer og masse lykke på veien!


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du tar deg tid til å sende meg en hyggelig kommentar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...