BESØKSADRESSE:

Vestre Karmøyveg 569, 4274 STOL
Telefon 91102186

Åpningstider:
Mandag: 14.00 - 20.00
Tirsdag: 14.00 - 20.00
Onsdag: Stengt
Torsdag: 14.00 - 20.00
Fredag: 14.00 - 20.00
Lørdag: 12.00 - 17.00
Søndag: Stengt

MAILADR: bruktoggront@gmail.com

mandag 31. januar 2011

Til og med Ikea...

... har tatt til seg at gjenbruk er framtiden. I den nyeste katalogen mixer de inn Ikea blandt antikviteter og bruktfunn. Så her er det bare å komme på besøk til Brukt og Grønt og ta en skattejakt. Mix av nytt og brukt er IN, og i tillegg sparer du miljøet litt hver gang du velger noe brukt istedenfor at det skal kastes.
Kudos til Ikea for å gi folket det de vil ha, enten det er hvit stil eller mer eklektisk, som på dette bildet. Men mye av det som er på bildet, får du ikke på Ikea, og da er det bra at butikker som Brukt og Grønt finnes. Vi har ikke utstoppede dyr, men Amerikakiste, apotekerflasker og lysekroner, ja, det har vi. Og mye, mye annet...
torsdag 27. januar 2011

Gavetips

Det er mange som gir veggdekor - wall stickers i gave.
Hva med å legge den utenpå pakken istedenfor å pakke den inn?
En fin liten ekstragave, som nesten ikke koster noe mer enn et kort, og som blir brukt!


Denne gaven er til en nyfødt liten gutt, men hos oss kan du få akkurat hva du vil, så lenge du har tre uker til den skal gis. Det tar to uker å spesialbestille fra leverandøren min i Usa, men jeg sier alltid tre i tilfelle noe skjærer seg...

Noen har vi også inne på butikken, så kom og ta en titt. Åpent i dag fra 14.00 til 18.00, som dere sikkert vet.

tirsdag 25. januar 2011

ta den ting og la den vandre


Jeg fant ikke helt roen med møbleringen, og hadde det vel slik i den tiden det tok å ta bildene og legge dem ut... Litt lenger, kanskje, men nå er det forandret igjen. Jeg har flyttet sofakroken tilbake, men snudd om sofa og stoler.


Godstolene er tilbake til tv-kroken, selv om jeg faktisk likte spisestuen der.

Kanskje akkurat det blir flyttet om på igjen, men da må noen sterke flytte tv-en til veggen mot sofaen.


Rart med det, at når en har begynt å flytte på ting, så klarer en ikke å slutte. Jeg har hatt pynte tingene på ørti måter nå, og er fortsatt ikke helt fornøyd. Skulle ikke begynt, jeg var jo fornøyd slik det var - egentlig.

Det lille rokokkobordet er til salgs, men måtte prøve det her. Størrelsen ble litt feil akkurat her, men fargen... Å, som jeg elsker den fargen. Jeg er og blir beige! Kan være det er kjedelig, men men...


mandag 17. januar 2011

ommøblering...

Nå har vi hatt møblene på samme plass i tre år, og selv om jeg synes ting fungerer slik de er, så får jeg litt lyst på forandring en gang i blandt. Så jeg har hadde en liten make over i stua i går. Her pleier spisebordet å stå. Like ved kjøkkenet, praktisk når maten skal settes fram. Nå blir det minst 10 skritt ekstra å gå... Hmm, januar er jo den store trim-måneden...

Hvis jeg skal ha det slik, MÅ vi ha ny sofa, og flytte tv-en, selv om noen syntes det var "knallbra" å ha tv rett foran seg da de spiste middag. Det kommer ikke på tale!
;-)
Jeg har også lyst på litt mer vinterdekor, jeg synes det er litt for tidlig å vente på vår. Jeg ser rundt om på bloggene at vårblomstene og vår tekstilene er kommet fram. Men jeg synes ventetiden blir så lang, hvis man skal begynne å lengte etter vår og sommer midtvinters. Derfor har jeg bestemt meg for å nyte vinteren i år. Litt av julepynten har fått stå, som "snøen" i lyslykten og noen kongler. Jeg tenkte å gå til innkjøp av noen nye pelspledd, siden de gamle begynner å bli litt stygge. Men det er jo alltid gøy med noe nytt, da...

(Ikke se på håndkleet under skjenken - som nå alle ser på - det er bare slik jeg flytter møbler og unngår skraper i parketten)


tirsdag 11. januar 2011

Pantone og Brukt og Grønt - hånd i hanske...

Dette er fargene New Yorks designere har valgt ut som palett for henholdsvis kvinne og herremote i 2011. De samme fargene pleier å dominere interiørmarkedet så vel som klesmotene. Ser det kjent ut?

Med unntak av de to orange fargene, solgte Brukt og Grønt møbler og interiør i alle disse nyansene i fjor. Nei, jeg er ikke spesielt framsynt. Og ja, jeg ble litt overrasket over at jeg har brukt alle sammen! Jeg har sett bakover, på gamle møbler og gamle tekstiler når jeg har valgt farger, men det har kanskje Pantone også?

Her er noen bilder av ting og tang i samme fargeskala. Ikke alle tingene har nøyaktig samme farge, men jeg synes en del er ganske nært opp til Pantones fargeskala.
lørdag 8. januar 2011

Til en stor hall?

Vi har fått inn denne fantastiske, gamle sofaen! Den er lett å trekke om, da alle delene kan tas fra hverandre. Utskjæringene på den er fantastisk flotte. Dette smykket av et møbel er STOR, over 2 meter bred og nesten 90 cm dyp. Høyden glemte jeg å måle, men den er høy!


Jeg personlig synes denne sofaen fortjener å stå en plass der den synes godt, og de første tankene som slo både meg og mannen min var et hotell. I et bryllupslokale hadde den vært fantastisk som brudesete. Her er plass til både brudgom, brud og stor kjole...
Interessert? Ta kontakt på mail for å se denne, som står på lager og bare venter på en herskapelig tilværelse!

torsdag 6. januar 2011

Litt nytt på nyåret...

I dag har vi åpent igjen, som jeg skrev i går har vi nå åpent fra kl 14.00 til 18.00. Vi har fått inn masse nye ting, bl.a dette:
En gammel harpeleik for barn.
Lysestaker i keramikk med blank finish.

Meget forseggjort og flott porselensdukke.

Koselig, nytt fuglebur til dekorasjon på et gammelt nattbord.
Meget stor buddafigur med lys.

Ny lysekrone fra Bloomingville.

Kommer snart:

tirsdag 4. januar 2011

Godt nytt år!

I morgen kl 14.00 åpner vi dørene for første gang i 2011, og som alltid håper vi mange tar turen. De observante ser at vi åpner litt senere enn i høst, og det vil vi nok fortsette med til det blir litt varmere i været. I påvente av at jeg rekker å ta noen nye bilder (det er ikke akkurat så mye lys å skryte av, vinterdagene er ikke skapt for god fotografering) med stativ, så åpner jeg det nye året med en liten kavalkade over ting vi har hatt i butikken i året som gikk. Vi begynner med desember og ser oss bakover.

Desember var mørk og kald, og da er det alltid koselig med litt levende lys.


Det er koselig å pynte ute også. Bare et par dager etter at dette bildet ble tatt, kom snøen og dekket det hele med et rent, hvitt teppe. Det ble hvit jul i år som i fjor. Jeg synes det er deilig!
...så lenge man kan kose seg inne iallefall. Her er litt fint pynt til badet eller toalettbordet.

Jeg malte mange (!) tallerkenhyller i fjor. Denne i blått var en av de første vi laget, og den ble brukt til utstilling både på Åkra og da vi flyttet til Langåker. Da den ble solgt (to stk i denne fargen på to dager), og den ble med hjem for å pakkes, prøvde jeg den ut på veggen i kjøkkenet. Jeg vurderer sterkt å lage en i denne utførelsen og fargen til meg selv. Men som man sier: "... skomakerens barn går uten sko...", så vi får se når det blir. Kundene først!

Gamle dukkevogner har vært populært i året som gikk. Vi har solg flere i forskjellige varianter. De står ikke lenge i butikken, for å si det sånn.

Små møbler som skap, kommoder og stoler er lette og plassere, og lette å selge. Vi tar hele tiden inn det vi kan av f.eks rokokkostoler. Akkurat denne er helmalt, men vi trekker om også. Holder på med en nå i gråbeige treverk som jeg tror skal få sort trekk. Den blir fin!

Den lille havfruen i en behagelig grønnfarge. Havfruen er solgt, men vi har flere globuser.

Små skap og kommoder klarer vi ikke å skaffe nok av. De får så vidt komme inn i butikken før de sendes ut igjen. Piketittere er også populære. Romantikk i det store og hele, det er det som selger. Det og Røffe, slitte ting med patina.

Slike vekter er flotte til å plassere ting på, lage flotte stilleben. Denne har flott dekor med løver og gallionsfigurer i grønt og gull. Jeg ville hatt den slik, men blir også flott malt i en passende farge...

Enda et lite skap, også dette solgt, telefon fra tidlig 1900-tall, veldig dekorativ. (...beklager, men den er også solgt)

I september var det noen fine sensommerdager, og da benyttet jeg meg av å stå ute og male møbler og tallerkenhyller, og pyntet litt med diverse gammelt som skulle i butikken. Liker veldig godt lysestaker med patina, og helst mange ulike i grupper.

Syskrin har vi solgt mange av i året som gikk, og personlig synes jeg dette var det aller vakreste. Nydelig farge, og flotte detaljer. Nattbordet har vi fortsatt, det står i kø for å males. Jeg har rett og slett ikke nok timer i døgnet til å få malt alt jeg ønsker. Det går mest i tallerkenhyller, som har tatt av på et helt annet plan enn jeg trodde det ville. Det skulle være en lite bi-geskjeft, og nå tar det nesten over all fritid... Ikke at jeg klager, hadde jo vært værre om vi ikke solgte noe.

Et av de møblene jeg HAR fått tid til å pusse opp. Kunden hadde knotter selv, så jeg malte det etter ønske og pusset det ned slik at den svarte grunnfargen viste gjennom.

Nydelig Howard stol vi fikk tak i i sommer, flankert av et av mange nyrokokkobord jeg har malt de siste månedene. Igjen; deilig å stå ute og male når været tillater det. Drømmer om en lang og mild sommer i 2011.

Puter, pledd, bokser, fargerike detaljer som viser igjen i et interiør. Kommer mer og mer!

Nymalt og strøkent mot røft og malingslitt. Kontraster gir et spennende interiør.

Vinyldekor kan brukes på så mangt. Et ordinært, brunt lampebord blir litt mer "chic" med litt ny maling og en dæsj "love"!

Nydelig vårlig kopp med fat og asjett. En av mange små kopper vi hadde i butikken i fjor. Fine til kaffe, men også til å plante en løk i; hva med en perlebloms eller krokus nå som våren nærmer seg?

Speil og rammer, fine til mangt. De kan stå tomme, fylles med bilder, brukes til oppslagstavler, fat, krittavler. Her er det bare fantasien som setter grenser, og snart skal jeg legge inn bilder av andre idéer.

Gamle klær, broderier og hekleduker hadde vi mye av, de er dekorative alene, eller i grupper fint dandert på møbler, i kurver, eller som her, i en gammel hatteeske. De fyker forresten også ut.

Et søtt lite dukkeservise i en gammel, men nymalt hylle.

Vi selger brukte ting, men ikke alt er så veldig gammelt. Det hender vi får inn ting som ikke har rukket å få av etiketten en gang. Akkurat nå har vi f.eks en flott lysekrone med hvite prismer som aldri har vært brukt.

Ja, tallerkenhyllene er fine å lage utstillinger av det som er til salgs på, det være seg tallerkener, bilder eller bøker. Denne har rommet mangt i de 4 mnd vi hadde den. Den er solgt, og da den først solgte, så ble det bestilt to på to dager. Den siste er nesten klar og sendes om et par dager til sin nye eier. Det er deilig å se en annen farge enn bare hvitt nå. Jeg har malt hvitt på nesten alle hyllene, så jeg er nesten snøblind! Men maler selvfølgelig akkurat den fargen kunden ønsker seg... ;-)

Mandelkverner, ja, dem går det også mange av. Vi har hatt mange, og ikke to har hatt samme design. Nesten så man får lyst til å samle på dem!

Søt barnekommode i en nydelig farge. Jeg hadde akkurat malt en liten barnestol i turkis da vi fikk inn denne, og til min forundring var fargen nøyaktig lik. Så hun hadde rett, hun som var innom og fikk fargekoden til den "gamle" turkise fargen. Vi hadde storfint besøk av en skjønn tibetansk spaniel og hun stod (satt) gladelig modell for å vise str på kommoden.

En liten hylle til kjøkkenhåndkleet i samme fine turkis som kommoden over. Denne fargen har vi malt mye med, og den var veldig populær i fjor. Den og en annen gammel farge jeg fant på en krakk, en grønn som i etterkant dukket opp i mang en interiørbutikk.

Grovt treverk mot snirkler. Fint med kontraster!

Mer heklede og håndbroderte, gamle kunstverk.

Telys var fast på alle hyller, vi hadde ikke strøm! Det skal det bli endring på når vi flytter tilbake, gulvet er hugget opp, vi skal få både varme i gulv og lys i taket. Luksus!!

Siste bilde denne gang får bli av en av de første tingene jeg pusset opp, en piketitter fra Ikea. Den var i ordinær, syrebeiset furu, og ble en nydelig chic dekorasjon.


Og så alle sammen; velkommen innom i morgen, torsdag og lørdag fra 14-18. Vi har fått inn masse nytt, og de som kommer først, har størst sjans til å få med seg noen riktige godbiter hjem. Husk at vi kan male om hvis det er noe du ønsker som har "feil farge" og du ikke har lyst til å gjøre det selv.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...