BESØKSADRESSE:

Vestre Karmøyveg 569, 4274 STOL
Telefon 91102186

Åpningstider:
Mandag: 14.00 - 20.00
Tirsdag: 14.00 - 20.00
Onsdag: Stengt
Torsdag: 14.00 - 20.00
Fredag: 14.00 - 20.00
Lørdag: 12.00 - 17.00
Søndag: Stengt

MAILADR: bruktoggront@gmail.com

søndag 31. oktober 2010

Happy halloween!

I dag vil nok mange få besøk av små og store hekser, vampyrer, troll og andre skumle vesener. Vi synes det er spennende og litt skummelt, og har i år som alle andre år invitert Frøken Pre Teens venner på halloweenfest. De som kommer har kledd seg ut, og sammen spiser vi litt skummel mat (her kan man f.eks servere ormelett, sjokk-oladekake, koka koala osv...), vi ser skummel film ( i fjor var det Gremlins, i år... hvem vet?), og så tar vi en runde på "knask eller knep". Litt leker blir det også.I fjor hadde vi kniv, gaffel eller skje, som kan være litt ekkelt og skummelt... I år blir det noe helt annet. Noe morsomt... for oss andre. HI-HI-HI (les med heksestemme!)
bildetekst: jeg har hatt det så travelt i det siste at jeg ikke har hatt tid til å tørke støv... 
Men håper dere som er interessert i interiør ser hvor FLOTT lysekronen min er!?!

I de fleste kulturer har man tradisjon for å feire de døde, og halloween er én måte å gjøre det på. 
Les mer om allehelgensaften og halloween på Wikipedia.
Fotograf: Frøken PreTeen

Vi gjør oppmerksom på at vi gjør dette for moro skyld, og tar sterk avstand fra alle typer for hærverk og skremming. Vi sier nok "Knask eller knep" når vi går på dørene, men vi har ingen knep på lager! Vi sier bare "ha en god kveld" og så går vi videre.

Ha en fin allehelgensaften, med eller uten skummelt besøk.  

HI-HI-HI-HI


PS: Har dere ikke lyst på besøk???  
Reglene for å slippe knep (for det er jo noen som gjør knep...), er rett og slett å  
skru av utelyset!  
Da er det ikke lov å ringe på for godterisjuke små (eller store...).

torsdag 28. oktober 2010

Shopping, Champagne og ...maling...

I går var jeg på Damenes Aften på Bohus Vikse møbler i Haugesund. Foredrag om høstens trender i interiør og farger av Lisbeth Larsen. Snakker meg om sprudlende dame! Og smittende latter. Jeg har skrevet mer om foredraget på bloggen "med utsikt mot kaien" for dere som er interessert i hva hun sa.
 Ellers var det kos med tapas og selvfølgelig SHOPPING og Champagne. Jeg shoppet meg ny seng! Jeg snakket med agenten for Diplomat og fikk til slutt 50% på sengen jeg ønsket meg. Jeg fikk smisket meg til den fargen jeg ville ha, da den han ville gi meg hadde feil farge på trekket... Gleder meg til å sove i en nydelig seng om en tre ukers tid. 

Litt småpynt ble det også, deriblandt noen bokser med lokk i tinn!! Tenk at tinn er tilbake. Så her er det bare å snurre seg rundt og lete i skuffer og skap. Tinn passer både den landlige den røffe og den klassiske stilen.


Det samme gjør tallerkenhyllene våre, de kan males i alle farger, og evt pusses slik at de får det slitte uttrykket. 

Jeg får mange forespørsler på å designe tallerkenhyller i spesielle former. Vi prøver å imøtekomme kundens ønsker så godt vi kan, så her tegnes og designes det for harde livet. 


De hyllene vi synes blir fine og praktiske, og som vi tenker kanskje andre også vil kjøpe, legger vi fortløpende ut på fanen "Tallerkenhyller" over her. 


Som f.eks denne som jeg viste bilde av en annen dag. Den heter Helene, og er det nyeste medlemmet i "familien". 


Ellers går det mye i Camilla og Lilly, som vi designet først. De er etter dansk modell, og veldig fine hyller.

Nå skal jeg i posten og sende denne hyllen til en forhåpentligvis lykkelig eier.

Damenes aften med Shopping og Champagne

I går kveld var det damenes aften på Bohus Vikse møbler. 
(alle arrangementene er fulle, med unntak av Hammerfest. Så hvis du bor i nærheten, må du melde deg på)

470 smilende damer var invitert til "Shopping og Champagne", foredrag med en særdeles sprudlende dame, Lisbeth Larsen fra Jotun, som kunne fortelle oss om de nyeste trendene. Det viktigste, sa hun, var at vi har det bra hjemme. Kunne ikke vært mer enig. 

Hun fortalte om de nyeste trendene, hvor man bruker litt mer mettede farger, skitnere, mørkere, og ikke bare 0502-y som hun mente var litt kjedelig (men hun hentet seg fint inn igjen ved å si at hun driter i hvordan folk har det hjemme, bare de koser seg! hahaha). Cafe Latte kunne også med fordel byttes ut med en annen farge. Dette er jo gode, gamle farger, nøytrale, og vi nordmenn har i lang tid elsket det nøytrale. Jeg jobber på malerbutikk, og det føles trygt å foreslå Egghvitt eller Cafe Latte til de som vil ha hvite eller beige vegger. Vi vet jo at det er de mest populære fargene, og det er jo en grunn til det. De er trygge fordi de er nøytrale. De passer til det meste.

Men som hun sa, det finnes andre, flotte farger!! Jeg har f.eks i lang tid nå ønske meg en mørkere farge på stueveggene (hvilken forandrer seg stadig, men beige er den alltid, så jeg er nok ikke så spennende), og jeg har et spann med maling klar til soveromsveggene i en mettet brunfarge stående klar. (Den har stått i over et år... kremt...) Frøken Preteen skal få mørk rosa vegger, og for tiden har jeg veldig lyst på gråblå vegger i gangen. Tenk så flott det hadde vært som bakgrunn for mitt svarte piano... Lys Toscana er grei den, men ikke så veldig personlig kanskje?

Lisbeth Larsen trakk fram noen trender i tiden: 

Landlig: Naturtrenden er stor, og kommer til å vokse framover. Her er furupanelveggene tilbake, tunge mørke møbler, det er grovt kombinert med elegant. Denne stilen er røff men sofistikert. Så du som tenkte å male hytteveggene hvite; prøv med beis først! Det er koselig, varmt og litt sånn "engelsk bibliotek".Tradisjon: Kombinasjon av klassiske former, gamle og nye møbler, lyse lette materialer, støvete lyse farger, kurv, sink, og lyst eller mørkt treverk. Her kan man ha det lyst og lett, eller mer dempet og koselig. Her passer det å nevne shabby chic (Laura Ashley) og landstil i forskjellige former.

Tidløs eleganse: møbler i klassisk stil, kvalitetsmøbler med inspirasjon fra 40 og 50 tallet.

Det er her "Slettvoll-stilen" hører hjemme. Denne stilen har jeg likt siden 2001, da jeg kjøpte mitt første "Interiørmagasinet" og rett og slett falt for et av Helene Hennies prosjekter. 

Her kombineres de enkle formene med det elegante eller overdådige. Herskapelig eller klassisk, her er det mange muligheter.


Felles for alle stilene, er at fargene blir mer dempede enn tidligere. 

Hvor man har hvitmalte vegger i 0502-y -altså når man endelig er kvitt "furuhelvetet" som det har blitt hetende i bloglandia... stakkars furu...- så skal det være værbitt og røft igjen.  Det skal ikke være furu naturell, men beises i gråbeige og brunt. Det skal være bakgrunn for den landlige stilen. Eller der man endelig har fått malt over de okergule veggene i stua for å få et helt hvitt "shabby chic" interiør, så skal man nå altså bruke dempede pasteller, som gråblått, rosa og oliven. (Mer slik Laura Ashley presenterte stilen Shabby chic for over 15 år siden, altså) 

Og i de elegante klassiske interiørene skal veggene bli mørke og sofistikerte.(Slik jeg som leser amerikanske interiørmagasiner har sett i mange år). 
Jeg føler at trendene er litt tilbakeseende, jeg synes ikke det er noe nytt. Men det kan være fordi de store interiørkjedene kopierer så grovt fra andre for tiden. 

Det er Laura Ashley, Helene Hennie, og mange andre utenlandske designere som har gått i forveien, og så kommer Bohus og Skeidar diltende ti år etter. Jeg synes det er forfriskende at de endelig følger etter, for jeg liker stilene, men jeg synes det er sent. Forbrukerne har etterspurt disse "nyhetene" i åresvis.


Det helt hvite og minimalistiske er også i følge Lisbeth Larsen ferdig. Men man behøver ikke bytte ut hele interiøret. Man kan oppdatere seg med puter, tepper og å male vegger. 


Hun fortalte at hun selv bytter interiør fire ganger i året, og skaper vinter-, vår-, sommer- og høsthjem! Puh, sier jeg... Jeg pynter til jul, og kaster pleddene vekk til våren, men ellers er jeg nok et vanedyr. Heldigvis tror jeg jeg passer inn i trendene i år (men ikke i fjor, og sikkert ikke til neste år), siden jeg har et klassisk interiør. Det er så rart det der, for det er ikke mange år siden jeg var "gammeldags" bland mine bekjente, og nå er jeg plutselig helt in, med mine prismekroner, mørke, tunge tremøbler, min elskede Howard sofa og mine klassiske tepper. Jeg skal bare ha noen lekre puter jeg har sett, så er jeg fornyet nok for i år (Min kjære mann, hvis du leser dette: JA, vi trenger flere puter ;-))

Personlig synes jeg hvitt kan være flott, og at andre farger kan være flott. Det har mer med sammensetningen av farger, møbler og annet interiør å gjøre, enn selve fargen. Jeg kan like godt falle for et rom i lilla som et i hvitt. Grått og gult sammen er f.eks en fargekombinasjon jeg liker veldig godt for tiden. Jeg så det på en av bloggene mine (Adventures in renovating a brooklyn limestone Har du ikke sett den, MÅ du inn og se. Hun er bare så gjennomført i alt hun gjør. Bare sjekk hvordan hun pynter fasaden på huset sitt til Halloween...) en stund før det gule kom inn i Norge, og tenkte at det var friskt og lekkert. En fargekombinasjon jeg nesten ikke hadde sett før. Så man må bare prøve nye kombinasjoner, og ikke tenke så mye på disse trendene, egentlig. Man skal innrede for seg selv og sin familie, og det er det viktigste.

Jeg liker de koselige fjellhyttene med beiset panel, det er noe Bohus kommer med i år, og som jeg har sett i Interiørmagasinet i mange år og synes er veldig lunt og flott. Jeg kunne godt tenke meg en fjellhytte med beisede trevegger, varme farger på sofaen, rekvedfargede tremøbler (eller kanskje sorte), puter og pledd i pels og ull. (Håvard Bakke, Helene Hennie)

Men jeg kunne like gjerne tenke meg en hytte ved sjøen i lyse lette toner i beige, brunt og lyseblått.
(Connie Krossen)

Hjemme synes jeg altså man skal ha det slik at folk føler seg vel, men uten at de helt vet hvorfor. De viktigste som skal føle seg vel der, er de som bor der. Jeg synes personlig det har blitt mange veeldig romantiske hjem rundt omkring på bloggene, og selv om det er lekkert på bilder, kan jeg ikke unngå og tenke at "her hadde nok ikke min mann trivdes så godt", eller at "her måtte jeg jammen vært glad i å vaske på hvite trekk til stadighet". Men så lenge de som bor der, så er det jo greit.

Jeg selger jo brukte møbler, og er glad for at Lisbeth trakk fram en stor trend for tiden, hvor man kombinerer arvegods med oppussede gamle møbler og nye møbler (...fra Bohus, som hun vel måtte legge til). Det blir personlig når man ikke har alt nytt, når man klarer å kombinere noe som har en historie med det nye. Så velkommen til fortsatt skattejakt for å finne det som passer i nettopp ditt personlige hjem.

Etter at Lisbeth Larsen hadde hatt sitt foredrag, var det utlodning av flotte premier, og så fikk 470 damer servert tapas fra fire bufféter. Det var hyggelig! Etterpå fikk jeg kjøpt meg ny seng, som jeg gleder meg til kommer om en tre ukers tid. Jensen Ambassadør med 50% rabatt. Ikke dårlig... Nå skal vi nok sove godt de neste ti årene!

Lykke til med ditt eget, personlige hjem. Som de sier i USA, my home is my nest, bygg ditt eget, lune rede.
Jeg ble inspirert til å sette igang med de prosjektene jeg har hatt lyst til å gjøre det siste året, så vi får se om det blir beige, brune og gråblå vegger på meg, eller om jeg bare fortsetter å ha det trygge, kremfargede og safe hjemmet mitt videre.
onsdag 27. oktober 2010

Husk åpent i dag. SISTE UKE PÅ ÅKRA!

Ja nå går vi inn i vår siste uke her på Åkra. Det skal bli deilig med nytt lokale der vi har både lys og varme. Samtidig er det selvfølgelig vedmodig å reise fra Åkra. Vi starter opp igjen så fort vi kan, men håper at dere som besøkte oss på Åkra vil fortsette med det på Langåker!

Interessert i piketitterne? Jeg har begge piketitterne på bildet selv om du ikke ser dem i butikken i dag.  De står på lager, men det er fort gjort å hente dem hvis du vil ta dem i nærmere øyesyn.

tirsdag 26. oktober 2010

Ny tallerkenhylle

Vi lager mange tallerkenhyller, og derfor er det kjekt med nye varianter. Denne fikk vi bestilling på for et par uker siden, og omsider er den ferdig. Denne heter "Helene", og vi synes det er en forseggjort, flott hylle.

Den er en miks av våre andre hyller, og har sider som "Kathrine" og tallerkenrekker som "Lilly" og "Camilla".
Denne er 80 cm høy og 100 cm bred, men den lages også med flere (eller færre) tallerkenrekker og i den bredden du måtte ønske. Det er plass til 6 kroker (medfølger ikke) i denne bredden.

Fikk du lyst på en? Det gjorde jeg, så kanskje det blir denne varianten jeg velger selv? Passet iallefall fin på veggen i kjøkkenet mitt, synes jeg.

søndag 24. oktober 2010

Søndag

Forrige uke og helgen har vært travel. Det er som om helgen ennå ikke har begynt, for det har gått i ett. Først garasjesalg, så en dag med "alt gis bort", en helg som var fylt med drilliade og tallerkenhyller for min del, og garasjetømming for mammas del... Vi hadde åpent i Brukt og Grønt på lørdag, men så travelt det har vært, har jeg dessverre glemt å legge det ut på bloggen. Heldigvis begynner folk å få med seg at vi finnes, hvor vi holder til og når vi har åpent, slik at vi ikke ble sittende alene hele lørdagen. Det ble både prat, salg og kjøp...

Ginen på bildet er den siste vi har for salg.
 
Uken som kommer blir den siste uken på Åkra, nå begynner det å bli for mørkt og kaldt der nede, så vi kommer til å flytte alt til Langåker så fort vi klarer. Vi kommer til å annonsere åpningen her på bloggen, så bare følg med.

fredag 22. oktober 2010

Gikk du glipp av garasjesalget i går?

Siden det var et ufyselig vær, regner jeg med at en del pakket seg inn under pleddet istedenfor å komme på garasjesalg på Langåker i går... Det skjønner jeg. Tusen takk til alle som trosse uværet og kom og handlet.
Vi har bestemt oss for å gi alle et knalltilbud;  ALT GRATIS!! Kom i kveld klokka 17 og hent: LEKER (Bratz, Barbie, Biler, Spill, Babyleker, Sjørøverbåt, Huset til de syv dverger osv osv), PYNTEGJENSTANDER (noe er helt hytt), KLÆR, SKO, BØKER, MØBLER, KJØKKENTING, LAMPER osv osv! Vi har fyllt på masse ting, og nå er det bare å hente. Resten blir dessverre kastet, og det er noe vi absolutt ikke har lyst til, men vi har bare ikke plass til alt. Så ta med en nabo og kom og hjelp oss å tømme garasjen.


torsdag 21. oktober 2010

STORT GARASJESALG I DAG!

I dag har vi stort garasjesalg på Langåker, fra kl 14 til 19. Vi må rett og slett kvitte oss med masse ting, og selger masse til ekstremt lave priser.Vi holder til like ved riksvei 47, i garasjen til den gamle butikken som kalles Nessahuset på folkemunne. Hvis du kjører sørover, kjører du forbi Kiwi Langåker, så kommer du til 70 km sonen i bakken (Hvis du vet hvor strutsefarmen er/var, så er det også midt i den bakken), og på toppen av bakken går det først en vei til høyre, IKKE kjør inn den, men like etter er det en stor granhekk med et postkassestativ foran. BAK denne hekken ligger mammas hus og garasje.
Vi setter i tillegg ut skilt, men hvis du ikke finner ut hvor det er, så ring og spør om veien.
Garasjesalget er i garasjen, og butikken skal vi etterhvert åpne i kjelleren i huset.VELKOMMEN ALLE SAMMEN!

onsdag 20. oktober 2010

GARASJESALG

I morgen har vi stort garasjesalg på Langåker, fra kl 14 til 19. Vi må rett og slett kvitte oss med masse ting, og selger masse til ekstremt lave priser.VELKOMMEN ALLE SAMMEN!

Åpent i dag!

Som vi pleier, har vi også denne onsdagen åpent fra kl 14 til 18 i Strandaveien 15. Vi holder åpent ut oktober, og så flytter vi til Langåker og "Nessahuset" for vinteren. 

Bildene i innlegget er eksempler på hva vi kan skaffe av veggdekor i vinyl. Se mer på fanen "Veggdekor" øverst på siden. Og husk du kan bestille dekor etter egne ønsker.søndag 17. oktober 2010

Veggdekor

Nå har vi endelig mottatt en forsendelse av veggdekor, sitater og ord. De er laget av gjennomfarget vinyl, og det er kun selve dekoren som sitter igjen på veggen. Det gir et malt uttrykk.
Under er noen eksempler på hva vi kan skaffe, men det er mye, mye mer. Du bestemmer hva du vil ha, enten det er sitat eller egenproduserte strofer, emblem, monogrammer. Det meste kan lages, og mulighetene er mange. Bare fantasien setter grenser. Jeg legger ut flere eksempler fra produsenten senere, sjekk ut knappene over innleggene.

Dette flotte monogrammet med valgfritt navn og farge, str 57 x 41 cm, kr 300,-. 
Er det for lite, eller for stort? Det kan ordnes. Du får den str du ønsker.
 

Disse skal bli alfabetbilder, slik jeg har vist i et tidligere innlegg. Disse må også bestilles individuelt, siden antall linjer og str på bokstavene bestemmes av hvor langt navnet som skal staves ut i farge er. 
Prisen er kr 100,- i str A4.

Fine monogram, med kronemotiv i midten. Disse kan også bestilles med en eller flere bokstaver isteden for kronen. Jeg har dem i str 30 x 30 cm til kr 200,- og 40 x 40 cm til kr 250,-, med kronemotiv i fire farger; hvit, beige, grå og sort. De kan bestilles i mange farger, ta en tur innom butikken for å se, eller se dette innlegget for å velge farge.

Tro håp kjærlighet i beige eller sort, str 10 x 65 cm, kr 120,-

Vers fra bibelen, (1. korinterbrev kap 14 vers 13), str 25 x 48 cm kr 200,- 
beige eller sort
(disse har jeg fått pris på over 500,- for i en norsk nettbutikk)


Tall fra 1-6 i str 5 x 30 cm, kr 45 i beige eller sort kr 45,-
Fine på kommoder, knaggrekker o.l

Spesialbestilt veggdekor har 3 ukers bestillingstid.

lørdag 16. oktober 2010

Åpent i dag, lørdag.

 Vi jobber for tiden med våre vinter-butikklokaler på Langåker, og det blir derfor lite tid til blogging og til å ta bilder av ting til bloggen. 

I dag blir det derfor reprise av gamle bilder. 

Håper dere likevel tar turen innom i morgen og hjelper oss å tømme butikken før flyttingen. 

Vi har mye fint, og det kommer hele tiden inn nytt. 

Nå blir det ikke så lenge vi holder åpent på Åkra, men vi kommer sterkt tilbake på Langåker i november. 

Vi kommer tilbake til hvilke åpningstider det blir der etterhvert.

Snakkes i ettermiddag, da!??

onsdag 13. oktober 2010

Åpent i dag!

Så var uken godt påbegynt og det er tid for onsdagsåpent hos Brukt og Grønt. Velkommen skal du være.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...