BESØKSADRESSE:

Vestre Karmøyveg 569, 4274 STOL
Telefon 91102186

Åpningstider:
Mandag: 14.00 - 20.00
Tirsdag: 14.00 - 20.00
Onsdag: Stengt
Torsdag: 14.00 - 20.00
Fredag: 14.00 - 20.00
Lørdag: 12.00 - 17.00
Søndag: Stengt

MAILADR: bruktoggront@gmail.com

onsdag 15. februar 2012

Noen snek i køen...

De siste møblene jeg har fått inn, hoppet plutselig fram i køen... Sånn er det, de som egentlig står først i malekøen er jo stablet i garasjen og brakken, så da blir det det lettest tilgjengelige som får førsteprioritet.
Dette bordet fikk jeg av en kollega på malerbutikken jeg jobbet. Jeg limte fast noen løse deler. og pusset det ned.

 Dette er sikkert utrooolig spennende bilder, sikker på at alle studerer nøye? Hehe, ville bare vise at jeg pusser ned før jeg maler. Det er noen som hverken vasker eller pusser før de maler, og da holder det ikke så lenge før malingen slites ned eller i verste fall faller av i flak. Bruker 60-papir på denne harde eika...
Da var bordplata pusset, pussestøvet skal fjernes og så er bordplaten klart for grunning.

 Her har bordplaten fått et strøk med grunning, skal males senere i dag.

Understellet har også gått gjennom samme prosess, og jeg tenker... skal det bli hvitt? Eller skal det få en frisk farge? Jeg har mest lyst til sistnevnte, men selger det?? Time will show! (Gyngestolen er solgt!)

Dette skapet fikk jeg av sjefen på malerbutikken. Kjempefint og egentlig i god stand. Bare noen flekker på topplaten. Det skal likevel males. Det blir kanskje hvitt, kanskje ikke. Har en halvveis plan, men planer endres fort når det suser så mange ideer i hodet. Burde begynne å skrive dem ned heller. Dørene må snus, for de står opp ned! Så I.E, der har du forklaringen på hvorfor "låsene ikke virket" da vi hentet det. De treffer rett og slett ikke hullene. La plutselig merke til at nøkkelhullene stod opp ned da jeg pusset det ned.

Puss puss.... "åffer står nøkkelhullene opp ned da?? Er det meg som står opp ned?" jadda...

Se så fint det er allerede. Må forresten skryte litt av Jotun sin grunning for sperring og isolering. Fargen fra beisen skinner igjennom, og hadde dette vert en vanlig grunning, ville det skint igjennom toppstrøket også, slik at uansett hvor mange strøk jeg hadde malt, hadde det blitt skjoldete og stygt. Men med denne grunningen så stopper det her! Helt fantastisk er den. Pluss at den er vannbasert, og jeg bruker stort sett kun vannbasert maling. Best for miljøet, og kanskje best for meg (derom strides de lærde).

Fine dørene er demontert for ikke å få maling på hengslene. Og det er såå mye enklere å male både dører og skapskrog på denne måten. Se som fargen fra beisen skinner gjennom. Jotun sperring/isolering, I trust you! Mønsteret er nesten som blonder rundt kanten. Det skriker etter søt behandling, dette skapet.


Kanskje...?


 Denne gyngestolen er faktisk ikke forhåndssolgt... men den i bakgrunnen er. begge males i egghvit 0502-Y.


4 kommentarer:

 1. Så flink du er til å alt dette da. jeg vasker ned med salmiakk og pusser lett ned...men ikke slik som du. Jeg spurte meg rundt og flere malere sa det var unødvendig å pusse gjennom lakk og maling. jeg mattsliper det kun. Det er som når de maler trapper feks. ... ja ja det blir sikkert fint arbeid det du gjør, men ingen av mine kunder har klaget på det jeg har gjort. jeg er veldig nøye med vask, litt pussing. grunning og så maler jeg ca 4 ganger .... Den grønnfargen er bra lekker, du gir ikke bort koden vel ?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg pusser ikke gjennom maling og lakk hvis den sitter godt, kun hvis den er løs eller det er skader som jeg vil skal vise minst mulig. ;-) Jeg vasker med rødsprit (da slipper jeg å skylle, noe som er viktig hvis du vasker med kraftvask eller salmiakk) pusser lett (altså unntatt hvis lakken eller malingen er løs eller skadet), så er det grunning, der har jeg stort sett gått over til å bruke den fra Jotun til sperring og isolering, for den sperrer både for kvister og gammel beis. Og så kan jeg male, og da blir det mellom tre og fire strøk, alt etter hvilken maling det er, noen dekker bedre, andre dårligere... kan gjerne dele koden, men må sjekke først, for jeg husker den ikke i hodet. Vet at jeg blandet den i feil base, fordi vi ikke hadde den riktige på lager, slik at den ikke er helt identisk som på fargeprøven. Men blander du den slik jeg gjorde, blir den slik som dette. Nydelig!!

   Slett
 2. Her skulle eg sjekke om du hadde ordrebekreftelse - og vart sittande å drøyme meg heilt vekk :))) Gurimalla kor masse fint du lagar!!!!
  Heilt imponert ;) Og ny følgar vart eg også - skulle berre ønske du var litt nærmare!

  Klem frå Sissel Astrid

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, huffda... Nei, det var jo bare bra det! Hadde jeg ordrebekreftelse da??

   Slett

Tusen takk for at du tar deg tid til å sende meg en hyggelig kommentar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...