BESØKSADRESSE:

Vestre Karmøyveg 569, 4274 STOL
Telefon 91102186

Åpningstider:
Mandag: 14.00 - 20.00
Tirsdag: 14.00 - 20.00
Onsdag: Stengt
Torsdag: 14.00 - 20.00
Fredag: 14.00 - 20.00
Lørdag: 12.00 - 17.00
Søndag: Stengt

MAILADR: bruktoggront@gmail.com

lørdag 11. september 2010

Velkommen i dag!

I dag er det Høstmarked på Åkra, og vi håper at mange tar turen ut, selv om regnet øser ned og det blåser litt. Skikkelig høstvær ble det! Jeg håper mange tar turen ut allikevel. Og gjerne en svipp innom til Strandaveien 15 og besøker oss når dere først er ute i høstværet. Her er det ly for både regn og vind.

Vi får hele tiden inn nye ting, og en ting jeg selv liker å pynte med, er fat med lys. Vi har flere fine fat, og en god del lysestaker akkurat nå. Jeg pusser dem ikke, siden det er mange som vil ha dem "gamle", men jeg har en fin oppskrift på metallpuss om noen vil ha blanke lysestaker.
Vi har noen fine lysestaker i plett som er pusset også, for de som liker det.
Et lite utvalg:

Kjøkkenutstyr, som brødformer, sandkakeformer, vekter og kverner er også fine å pynte med i et landlig kjøkken. Jeg har akkurat nå to vekter inne, en "Marianne" og en "Pernille". Tydelig at kjøkkenet var kvinnens doméne i "gamle dager".

En søt liten bjelle med fin lyd.

Vi har fått inn noen nye, gamle småmøbler. Bord, kommoder, nattbord o.l
Her er noe av det vi har kjøpt inn siste uken. 

Utstillingsskap med glass i hjørnet.

 Sengegavler. Disse soveromsmøblene er ca 80 år gamle, håndlaget og finert i bjørk. Det er litt møllspist, så det skal behandles og males. 

Til slutt litt bilder av et lite skap vi har malt til en kunde. Da jeg fikk tak i det så det slik ut. Slitt og ganske stygt i lakken, men hadde med sine nydelige former, potensiale for å bli et flott smykke.

Så ble den svart. Beklager dårlig bilde, men som jeg skrev i går, jeg skal prøve å bli flinkere til å ta før- og etterbilder.

Hun som kjøpte den ville gjerne ha den lys, så jeg malte den i Cafe Latte til henne. Når kunden får satt på de knottene hun har kjøpt inn, blir det enda finere. Håper hun blir fornøyd.

Litt nærbilder av detaljene. Her har vi pusset litt i hvitmalingen for å få et slitt, shabby preg. Det sorte og litt brunt synes enkelte steder. Jeg har ikke sparklet bort spor etter bruk, for det er noe av sjarmen med gamle møbler, synes jeg. 

Noen er skeptiske til vannmaling på møbler, men se bare på bordplaten her, hvor slett og fint det er. Ikke penselstriper... Jeg bruker Trestjerner gulvmaling fra Scanox. Den er tynn og må has på i flere tynne strøk. På dette skapet har jeg hatt fire strøk hvor jeg har pusset med fint sandpapir mellom strøkene. Vil du ha en ekstra slitesterk overflate, kan du lakke over med en vannbasert lakk. Herdins Betslakk er min favoritt. (Dagens reklame for butikken jeg jobber i)
1 kommentar:

  1. Mye fint du har der du!Får inderlig håpe på fint vær ja, det blir så blide kunder av det også:)
    Og ja, gaseller og antiloper og springbukk - all the same family:)
    Lykke til på marked i dag!

    SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å sende meg en hyggelig kommentar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...