BESØKSADRESSE:

Vestre Karmøyveg 569, 4274 STOL
Telefon 91102186

Åpningstider:
Mandag: 14.00 - 20.00
Tirsdag: 14.00 - 20.00
Onsdag: Stengt
Torsdag: 14.00 - 20.00
Fredag: 14.00 - 20.00
Lørdag: 12.00 - 17.00
Søndag: Stengt

MAILADR: bruktoggront@gmail.com

tirsdag 31. august 2010

Å bruke gamle møbler på ny.

Mange gamle møbler har en flott form og er dessuten ofte veldig solid laget. Jeg har alltid likt eldre møbler godt, om enn ikke alltid farger og finish. Har du en gammel sofa eller stoler, kan de males og trekkes om. Jeg har noen fine møbler i butikken i original stand for de som vil gjøre det selv. Det gjelder å se mulighetene i de gamle møblenes form, og ikke tenke på hvilken farge det er på stoff og treverk. Det kan endres... Noen av møblene er også fine som de er, bare de blir satt inn i rett miljø.

Vi hadde denne furuskjenken som vi kjøpte for penger vi fikk til bryllupet vårt (har vi vært gift så lenge?) Syrelutet og lakkert furu var noe av det fineste jeg kunne tenke meg. Snakke meg om... Men etter ganske kort tid ble jeg lei og gikk over til mørkt treverk, og da måtte vi jo finne andre bruksområder for de gamle tingene. Kunne jo ikke kaste de flotte møblene. For jeg syntes jo fortsatt formen var fin. Løsningen ble å fjerne speiltoppen og tette igjen hullet mellom skuffene, male hele skjenken hvit (egghvit 0502-y) og bestille marmorvask til. Håndtakene fikk en omgang med kromlakk. Synes den ble kjempefin på vårt koselige, bittelille bad på loftet. (Bilder fra vårt forrige hus). Så vellykket syntes vi det var, at vi har samme skjenk (kjøpte en brukt) på badet i vårt nye hus også...

Slik var den før:
Her hadde vi ikke plass til dusj, siden det var et ganske bratt skråtak. Men vi fikk tak i et gammelt, rustent badekar i støpejern med løveføtter. Det var bare 140 cm langt, så vi fikk akkurat plass i hjørnet når skapdøren i den nye baderomsskjenken var åpen. Vi leverte badekaret til sandblåsing, galvanisering og re-emaljering. Hadde jeg gjort det igjen, hadde jeg nok brukt emaljemaling og malt det selv oppi, evt billakk. Vi valgte å male badekaret beige på utsiden, for å matche marmorvasken. Bena spraylakkerte jeg i krom (felglakk fra biltema) Vi har et slikt badekar for salg, om det er noen som har lyst på et badekar som holder lenge på det varme vannet. (Beklager dårlige bilder, jeg var ikke så bloggebevisst den gang da... Nå hadde jeg nok fått med alle ben og hjørner på det som skulle vises. Ja, og toalettet hadde kanskje ikke vært så viktig å få med...)


Jeg vil også gjerne reklamere litt for noen av de flotte bloggene jeg har i bloggrollen min til venstre.

Jeg har lest bloggen Livet i et hus i skogen i det siste, og Janna er kjempeflink både til å pusse opp gamle møbler, og til å beholde enkelte originale. De har brukt røffe, tømmervegger til mønstrete tapeter, nye og gamle møbler. Nå har de begynt å få ting på plass i huset. Gå inn og se hvor stilig det blir å blande nytt, gammelt, røft og sirlig.


Også en del av de amerikanske bloggene har oppussing av gamle møbler som tema. F.eks All thing Thrifty og Better after, som samler andre bloggers oppussingsprosjekter på ett sted.
Eller gå inn på Mustard Seed og les som denne lampen, som før var messing... Hun har laget skiltet selv, også.

Design by E, svenske Elisabeth, som driver butikk hvor hun selger møbler og interiør. Mange av møblene pusser hun opp selv for salg. Hun tar også inredningsoppdrag. 

2 kommentarer:

  1. Vi har et slikt gammelt badekar i leiligheten vår her i København. Vi får det helt sikkert ikke utav leiligheten, da den har så mange rare løsninger (leiligheten er fra 1850, kanskje det forklarer..). Men tusen takk for tips!! Nå fikk jeg motivasjon til å fikse det opp! Det er i ferd med å skalle av. Hva gjør jeg med den gamle malingen?? Skal den pusses av?

    SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å sende meg en hyggelig kommentar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...